У Києві шахраї ошукали 80 людей, які хотіли придбати житло

13 Липня 2011, 19:53

Як повідомили у міністерстві, шахраї збирали з легковірних, хто скільки міг запропонувати – від 5 до 50 тисяч гривень. Окрім цього, вкладники ще повинні були сплатити за вступ до «кола однодумців» певну таксу – 1 400 гривень.

У МВС зазначають, що до міліції звернулися з заявами лише 30 ошуканих, проте, за інформацією самих зловмисників, до них звернулося майже 80 клієнтів.

За зібраними матеріалами Слідчим управлінням ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 КК України: «Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою», яка передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, внаслідок афери групи «Еліта-Центр», виявленої в 2006 році, постраждали близько 1,5 тис. інвесторів будівництва житла. Загальна сума, що отримали підозрювані в організації афери, оцінюється приблизно в 400 млн гривень.

У березні Печерський районний суд Києва направив на дослідування кримінальну справу за обвинуваченням Олександра Волконського (Шахова) в організації афери групи будівельних компаній «Еліта-Центр» (Київ).

Позначки: