Із затонулого на Волзі теплохода підняли вже понад 50 тіл загиблих

11 Липня 2011, 20:55

Всього в корабельній аварії 10 липня загинуло 55 осіб. Врятовані були 79 осіб зі 182. Решта вважаються зниклими безвісти.

Разом з тим, повідомляється, що рятувальники виявили приміщення із загиблими дітьми на теплоході. За даними джерела Інферфакса, там може знаходитися кілька десятків дітей. Їх відвели в спеціальну музичну кімнату для розважальної програми, незадовго до трагедії.

Офіційно, у прес-службі Приволзького регіонального центру МНС підтвердили, що на затонулому теплоході знайдено приміщення, в якому знаходяться декілька потонулих дітей, але точне число загиблих там не назвали.

У свою чергу, ИТАР-ТАСС повідомляє, що на поверхню піднято тіла шести дітей – це одна дівчинка (4-5 років) і підлітки 11-12 років, в основному, дівчатка.

Тим часом радист судна Рінат Габітдінов розповів, що теплохід не міг подати сигнал лиха через те, що судно було знеструмлене.

"Я чув дикий крик капітана про необхідність перейти на лівий борт. Хотів продублювати його по гучному зв'язку. Але це теж було зробити неможливо. Люди могли б врятуватися", – сказав радист.

За його словами, генератор електрики зупинився ще до того, як вода потрапила в машинне відділення.

У свою чергу старший провідник теплохода Тетяна Комарова розповіла, що судно йшло на одному двигуні – після відмови головного. Про це їй розповіли члени команди.

За її словами, в одному з портів екіпаж відмовлявся виходити в рейс. Жінка не знає, хто потім прийняв рішення, що судно піде по запланованому маршруту.

Як розповів заступник гендиректора компанії-власника теплохода Сергій Балієвських, договір оренди затонулого теплохода "Булгарія" передбачає відповідальність орендаря за загибель судна. Він також зазначив, що страхувати судно мав фрахтувальник. Однак, у нього немає інформації про те, чи було воно застраховане.