У Німеччині у плагіаті звинуватили ще одного міністра

7 Липня 2011, 16:01

За даними видання, на 114 сторінках дисертаційної роботи міністра 88 випадків випадків наведення чужих тверджень без коректних посилань на першоджерела.

Міністр Альтусманн уже скликав прес-конференцію, на якій зазначив, що дані преси помилкові і посилання на першоджерела зроблені відповідно до вимог.

Такі ж виправдання раніше давали ще двоє німецьких політиків, яких звинувачували у плагіаті. У березні 2011 року через плагіат вчене звання та посаду в уряді втратив міністр оборони Карл-Теодор цу Гуттенберг.

Також позбавили звання доктора європосланця від вільної демократичної партії (FDP) Сильвана Кох-Меріна. Плагіат знайдено також в роботі іншого європосла від партії FDP Йорго Чарцімаркакіса.

Наразі справу міністра культури Альтусманна буде розглядати університет міста Потсдам, який видав ступінь доктора міністру. Якщо плагіат буде доведено, політична кар’єра депутата буде під загрозою.

Як додає видання, німецькі плагіатори могли б спати спокійно, якщо б не запровадження інтернет-сторінки Vroniplag Wiki, де можна сторінка за сторінкою перевірити будь-яку наукову роботу написану не лише в Німеччині, але і в інших країнах світу. Під приціл для перевірки на совісність потрапило, загалом, уже 2 тисячі наукових робіт.