Туристи їдуть у Крим менше, ніж очікувалось

7 Липня 2011, 10:09

За його словами, темп росту кількості туристів Криму з кожним роком зростає.

«Загалом кількість туристів, що вже відпочили в Криму, дорівнює минулорічному показнику. Втім, після перепадів погоди змінився темп збільшення туристів. Якщо ще станом на 10 червня ми мали збільшення туристичного потоку майже на 10%, то за останні два тижні це збільшення змінилися на 4,8% у порівнянні з минулим роком», – заявляє Лієв.

Зокрема, помітні зменшення серед відвідувачів аквапарків, літніх танцювальних площадок.

«Мені відомо, що були звернення від туристів у туристичні компанії про відмову від поїздок, у зв’язку з поширенням у ЗМІ інформації про погіршення погоди. Однак вони одразу компенсувалися, оскільки попит на Крим досить великий», – додає чиновник.

«У Криму цього року клімат значно сприятливіший для відпочинку, оскільки він м’якіший, ніж у минулі роки. Однак звісно, що чимало туристів приїжджають нирнути в тепле море. На жаль, температура Чорного моря в деякі дні сягала 16-17 градусів, хоча цей період так званої «низовки», коли нижні шари моря за декілька годин можуть охолодити його, зазвичай буває на початку червня», – стверджує Лієв.

За словами Лієва, цього року у Криму очікують 6 мільйонів туристів, тоді як минулого їх було 5,7 мільйона.

Нагадаємо, раніше голова Ради міністрів АРК Василь Джарти заявляв, що Крим очікує більше туристів цього року через події, пов'язані з обстановкою у світі, зокрема в Єгипті.