Журналістів «Української правди» викликають в міліцію

29 Червня 2011, 18:49

«Наскільки я розумію, мова йде про погрози на адресу народного депутата Інні Богословській, про які вона заявила в суботу», – зазначаєЛещенко.

«Ці погрози містились в коментарях в інтернеті, та я до них ніякого відношення не маю, я їх сам не пишу. Тому я не знаю, що нового я зможу повідомити слідчому», – додає він.

Нагадаємо, Богословська звернулася до міліції 25 червня із заявою про те, що на її адресу з 24 травня надходять погрози вбивством, які також розповсюджуються у мережі Інтернет.

На думку Богословської, погрози пов’язані із її професійною діяльністю у якості голови тимчасової слідчої комісії з газових угод між «Нафтогазом»та «Газпромом», укладених 2009 року. 

Кримінальну справу щодо перевищення службових повноважень під час підписання цих угод екс-прем'єром Юлією Тимошенко 24 травня почав розглядати Печерський районний суд Києва. 

На кількох інтернет-ресурсах невідомий користувач 24 червня погрожував Богословській «облити її бензином і підпалити». У міліції повідомили, що за заявою Богословської вже порушили кримінальну справу за фактом вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу «Погроза вбивством».

Медіа-юристи кажуть, що, згідно з українським законодавством, за зміст коментарів може відповідати власник сайту.

«Відповідно до постанови пленуму Верховного Суду, власники веб-сайту повинні надати правоохоронним органам інтернет-адреси коментаторів. Після цього правоохоронці будуть намагатися встановити їхні особи та місце проживання. Якщо це не вдасться, то до відповідальності можуть притягнути власників веб-сайту», – зазначає медіа-юрист Людмила Панкратова.

Згідно з повісткою, редактора та журналіста слідчі чекають 30 червня о 13:00.

Лещенка вже допитували в Генпрокуратурі у 2008 році. Тоді мова йшла про його інтерв’ю із народним депутатом Давидом Жванією стосовно отруєння екс-президента Віктора Ющенка.