У Великобританії затримали ще одну чиновницю з команди Черновецького

22 Червня 2011, 09:57

З 13 квітня Погибко перебувала у міжнародному розшуку. Глава українського бюро Інтерполу Василь Неволя стверджує, що вони уточнюють інформацію у своїх іноземних колег. Справу проти колишньої чиновниці веде СБУ.

«Екс-начальника главку економіки КМДА звинувачують у розтраті грошей КП «Київреклама» на суму 2 млн 464 тис. грн», – заявили в прес-службі Київського СБУ.

«Марина Погибко та Олексій Євлах – ланки одного ланцюга. Вони обоє можуть дати потрібні свідчення на головних організаторів схем розкрадання столиці. Через Погибко теж проходили багато питань – реклама, інвестиції, МАФи, торгівля в переходах. Як раніше розповідали торговці, з них постійно збирали величезну данину, яка не проходила за документами. Багато питань виникає зараз з договорами для кіосків, які встановлювали на інженерних мережах, що заборонено всіма нормами. Погибко називають правою рукою колишнього заступника мера Дениса Басса, який вже давно перебуває за кордоном», – пише видання.

Як повідомляв Тиждень, правоохоронні органи порушили кримінальні справи стосовно чиновників київської міської влади на загальну суму понад 182 млн грн. 

Управління СБУ в Києві відкрило кримінальну справу за фактом розтрати екс-керівниками КП «Київреклама» коштів підприємства в особливо великих розмірах – 46 млн грн. Правоохоронці розслідують діяльність керівників комунального підприємства з 2008 року по першу половину 2010 року.