Львів 22 червня вшанує жертв Другої світової війни державними прапорами з жалобними стрічками

20 Червня 2011, 16:48

У повідомленні відзначається, що 22 червня у Львові відзначатимуть День скорботи і вшанування пам'яті жертв нацистського та комуністичного режимів в Україні молитвою.

«В цей день на будинках та спорудах підприємств, установ і організацій Львова будуть вивішені Державні прапори України з траурними стрічками, а на будівлі Ратуші та будинках і спорудах органів державної влади і місцевого самоврядування будуть приспущенні прапори», – йдеться у повідомленні прес-служби.

У цей день у Львові відбудеться вшанування жертв Другої світової війни, мирних жителів та військовополонених, яких вбили під час окупацій міста Львова. Зокрема, відбудуться дві поминальні панахиди в місцях масових розстрілів мирного населення під час Другої світової війни, зокрема, у дворі колишньої "Тюрми на Лонцького".

Друга панахида відбудеться біля меморіального хреста на території історико-культурного ландшафтного комплексу "Цитадель", де в 1941-1944 роки був нацистський концтабір "Шталаг-328" для військовополонених.

О 19:00 на пр. Свободи біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбудеться вечір-реквієм за жертвами масових розстрілів.

У цей день закладам культури й громадського харчування влада рекомендує утриматися від проведення розважальних заходів.

Нагадаємо, Львівська міська рада підготувала позов до Львівського окружного адміністративного суду, аби заборонити заходи 22 червня.  Зокрема,  Комуністична партія має намір організувати проведення антифашистського конгресу у Львові.

У МВС запевняють, що не допустять нових провокацій у Львові під час відзначення чергової річниці початку війни 22 червня.

Позначки: