На пост президента США претендує жінка

14 Червня 2011, 11:53

Про своє рішення Бахманн оголосила на перших дебатах кандидатів на пост президента США, які відбулися в Нью-Хемпширі.

Всього в дебатах членів Республіканської партії, які мають намір поборотися за пост президента США, взяли участь сім осіб, включаючи Бахманн. Крім неї, за номінацію на вищий державний пост від республіканців поборються Мітт Ромні, Ньют Гінгрич, Рік Санторума, Тім Поленті, Херман Кейн і Рон Пол.

На початку дебатів Бахманн заявила, що офіційно подала документи для початку передвиборчої кампанії. В цей самий момент на YouTube з’явилося відео звернення кандидатки.

Оцінюючи потенційних кандидатів, британське видання The Gardian відзначає, що конгресмен Бахманн із консервативними поглядами вміє добре триматися зі  ЗМІ та має підтримку руху «Чайної партії» – консервативного правого крила республіканців.

Бахманн поки є єдиною жінкою, яка виявила намір поборотися за Білий дім в 2012 році. Проте одним з вірогідних кандидатів від Республіканської партії на президентських виборах 2012 року називають і екс-губернатора Аляски Сару Пейлін. Офіційно вона поки не оголосила про свій намір поборотися за республіканську номінацію.

Нагадаємо, президент США Барак Обама оголосив про намір балотуватися на другий термін у 2012 році. Він став 44-м президентом США.