Іноземним туристам знову заборонили відвідувати Тибет

13 Червня 2011, 17:58

Співробітник агентства China Travel Service в Лхасі повідомив, що заборона буде діяти до 26 липня. Тим часом, за даними співробітника агентства China Tibet Travel, яке розташоване в столиці Тибету, іноземних туристів не прийматимуть до середини серпня.

Заборону на відвідування іноземцями Тибету в агентствах пояснюють міркуваннями безпеки. На липень заплановано святкування 60-річчя встановлення влади Китаю над Тибетом. У зв'язку з річницею можливі акції протесту з боку тибетців, частина яких незадоволена тим, що регіон перебуває в складі Китаю.

Це вже друга заборона на відвідини Тибету іноземними туристами за цей рік. Попередню, запроваджену в березні, пояснювали можливістю заворушень з нагоди третьої річниці масових протестів, які відбувалися в регіоні в 2008 році.

У результаті заворушень у Тибеті в березні 2008 року, за різними даними, загинули від двох десятків до 100 людей. Заворушення переросли в акції, влаштовані на згадку про повстання тибетців проти китайського панування у 1959 році.

Позначки: