У Росії пожежі за добу поширилися на понад 2 тисячі гектарів

11 Червня 2011, 10:33

«На території Сибірського федерального округу діє 214 осередків лісових пожеж (збільшення на дев'ять) на загальній площі 31,025 тисячі гектарів (збільшення на 1,866 тисячі), з них локалізовано 64 вогнища на площі 6,684 тисячі гектарів», – йдеться в повідомленні.

Найбільша кількість з цих пожеж зареєстровано в Красноярському краї та Іркутській області, в тому числі 19 великих на загальній площі 21,1 тисячі гектарів (15 в Красноярському краї і чотири – в Пріангарье).

У ці регіони на боротьбу з пожежами стягуються додаткові сили МНС та інших відомств – авіація та інша техніка, пожежні парашутисти.

Крім того, складна ситуація складається в Бурятії і Забайкальському краї, де щодня реєструється близько двох десятків лісових пожеж, у тому числі, в нацпарках і заповідниках. У ці вихідні додаткову загрозу поширення пожеж в цих регіонах створює спекотна погода.

Ще кілька осередків пожеж зареєстровано в інших регіонах Західного Сибіру.

Як відзначає МНС, основна причина виникнення пожеж – людський чинник. Незважаючи на те, що населення оповіщено про небезпеку і в багатьох регіонах діє заборона на відвідування лісів, тривають випадки підпалу сухої трави, розведення вогню, паління у лісі.

«Протягом доби проведено 479 рейдів щодо виявлення випадків порушення пожежної безпеки в лісах, складено 55 адміністративних протоколів», – повідомляє відомство.

Для обмеження доступу до лісу та моніторингу обстановки виставлено 1,57 тисячі постів, у тому числі 256 стаціонарних.

Нагадаємо, станом на 23 травня площа природних пожеж, що вирують на території Росії, перевищила показник аналогічного періоду 2010 року майже у два рази і становить зараз понад 100 тисяч гектарів.

Позначки: