У Харкові до Колеснікова нагнали 1300 студентів для перевірки аеропорту

8 Червня 2011, 14:34

У заході були задіяні 1300 студентів харківських вузів, оскільки проектна пропускна спроможність терміналу становить 1300 осіб на годину.

Зокрема, перевіряли основні маршрути руху пасажирів, необхідну кількості паркувальних місць на привокзальній площі, відпрацьовували дії диспетчерських і аварійних служб обслуговування наземного транспорту у разі виникнення аварійних ситуацій. Крім цього, під час перевірки особлива увага приділяється питанням організації пересувань уболівальників.

Нагадаємо, під час візиту Колеснікова до Львова у середу, 8 червня, відбулася презентація сучасних автомобілів швидкої допомоги фірми «Рено», які найближчим часом будуть виробляти на ЛАЗі для потреб Львова в контексті проведення Євро-2012.

Як повідомлялося, за рік до початку Євро-2012 у Харкові головною проблемою залишаються дороги і ремонтні роботи, які ведуться в аеропорту «Харків».

У серпні 2010 року група DCH відкрила термінал міжнародного аеропорту «Харків». Бенефіціар групи – бізнесмен Олександр Ярославський. Реконструкція аеропорту «Харків» передбачає будівництво нового 2-поверхового термінала площею 20 тис. кв. м, реконструкцію існуючого термінала площею 2 тис. кв. м, реконструкцію привокзальної площі з будівництвом паркінгу на 350 машиномісць, реконструкцію готелю й цеху бортового харчування, а також модернізацію інфраструктури та придбання спецтехніки.

За словами Ярославського, держава повинна профінансувати будівництво злітно-посадочної смуги в Харківському аеропорту в розмірі близько 700 млн грн.