Рік до Євро-2012: Київ без стадіону і доріг

8 Червня 2011, 07:05

Повністю закінчити стадіон обіцяють у вересні. Спочатку арену планували презентувати до дня Незалежності, 24 серпня, але через затримку доставки будматеріалів на 60 днів відкриття довелося перенести.

Днями на «Олімпійському» завершать розвішувати «парасольки» – спеціальні пристосування, які зроблять покриття хвилястим. Паралельно почнуть встановлювати сидіння (обіцяють завершити до кінця червня – початку липня). Саме покриття – полімерну мембрану – вже частково завезли на стадіон і в середині червня почнуть встановлювати. Вона буде майже прозора і зроблена за останніми технологіями: легка, надміцна, не горить (витримує +260 градусів) і самоочищається.

На звання найбільших претендуватимуть два плазмові екрани на стадіоні – їх площа складе більше 103 кв2.

Усередині головної арени повинні добудувати 90 туалетів (частково зроблено) і 43 фастфуди, а також підготувати приміщення, в які зможуть в'їхати салони краси, магазини, два ресторани, конференц-зали, ігрові кімнати для дітей.

Як відомо, 25 травня уряд затвердив загальну вартість реконструкції НСК «Олімпійський» на рівні 4,59 млрд грн.

Також ще не готова зона гостинності, розміщення якої заплановане на місці льодового стадіону «Крижинка».

Водночас будівництво терміналу D в аеропорту «Бориспіль», куди переведуть усі міжнародні рейси вкотре відкладається. Генпідрядник будівництва терміналу D, турецька компанія, постелила дах на половині пасажирської галереї терміналу. Також засклили значну частину фасаду. Зараз щосили ведуться обробні роботи усередині будівлі – установка ескалаторів, ліфтів, монтаж пасажирських трапів. Закінчити роботи планують у кінці року. Інший новий термінал – F вже працює. Вартість контракту на будівництво терміналу D складає 377 млн дол

До 10 червня в аеропорту «Київ» у Жулянах почнуть працювати дві нові зали прильоту. Також тут ведеться будівництво нового міжнародного терміналу. Закінчити нову будівлю обіцяють в березні 2012 року.

На думку гендиректора «Київавтодору» Георгія Глінського, за планом йде підготовка доріг. «Цього року ми закінчимо розв'язки біля метро «Дніпро» і на Столичному шосе. Крім того, в 1,5-кілометровій зоні біля НСК "Олімпійський" до осені цього року обіцяють повністю відремонтувати дороги.

Також виділено кошти на реконструкцію під’їздів до Києва. Європейський інвестиційний банк виділив «Укравтодору» кредит у розмірі 450 млн євро. Також кошти виділено для завершення реконструкції автодороги М06 «Київ – Чоп (Закарпатська область)».

У березні віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков відмовився від ідеї будівництва залізниці між міжнародним аеропортом «Бориспіль» (Київська область) і Києвом до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. 

Щодо готовності до прийому гостей чемпіонату, то у Києві її можна оцінювати на 88,1% від потреби. 

Зокрема, компанія TUI Travel, офіційний туроператор УЄФА, законтрактувала в Україні 14287 готельних номерів для розміщення у них офіційних гостей Євро-2012. В столиці готові 6434 номери. Решту планують компенсувати за рахунок готелів, що будуються та реконструюються.

Позначки: