Колесніков заявив, що за 5 років в Україні маршрутки “як клас” зникнуть

28 Травня 2011, 16:38

«Я думаю, що через 4-5 років маршрутки в Україну зникнуть. Їх замінять на більш місткі автобуси», – заявив він.

«Подивіться на Європу – маршруток там немає. А в Києві по проспектах як «чорна сотня» мчить! Водії маршруток наражають на небезпеку і свої життя, і пасажирів. Бізнесмени мають розуміти, що місткі автобуси вигідніше. І при покупці великих автобусів українського виробництва держава готова буде компенсувати кредитну ставку», – зазначив міністр.

Крім того, він зауважив, що «у нашій країні 22 тисячі км залізних доріг, але електрифіковані з них поки що лише 10,5».

«За чотири роки ми модернізуємо ще 4,5 тисячі км. Тим самим ми подбаємо про екологію, вартість перевезень зменшиться на 30%, і на 40% збільшиться швидкість», – пообіцяв міністр.

Під час його зустрічі з колегами з Франції також говорили про розширення географії авіаперевезень. Зокрема, обговорювалася можливість збільшення авіарейсів у французькі міста – зараз рейси є лише в Париж.

Крім цього, Колесніков розповів, що «Рено» і «ЛАЗ» починають спільне виробництво мікроавтобусів, пілотним проектом буде виготовлення машин швидкої допомоги для Євро-2012. Презентація цих машин планується 6 червня в Донецьку на матчі Україна – Франція або через два дні у Львові.

Нагадаємо, у березні Колесніков повідомив, що перед новим гендиректором «Укрзалізниці» поставлено завдання реалізувати програму повної модернізації залізниць. Зокрема, за 5 років у пасажирському секторі потрібно повністю відмовитися від нічних поїздів і організувати швидкісний рух по всій Україні.