У МЗС підтвердили “симетричне” видворення з Чехії двох дипломатів

24 Травня 2011, 22:18

За його словами, «Чехія здійснила симетричні кроки по відношенню до України».

«Ми вже наголошували з приводу того, що стосується ситуації з чеськими дипломатами в Україні. Ми мали повну доказову базу і тому кроки у відповідь чеської сторони ми не можемо вважати як рівнозначні. Водночас ми вважаємо, і на цьому вже неодноразово наголошували, що цей інцидент вичерпано, і ми не схильні до того, щоб входити в якусь нову дискусію з цього приводу», – додав речник МЗС України.

Водночас Дикусаров зазначив, що сказати, кого саме вислали з Чехії, він «поки не готовий».

«Тому давайте я не називатиму імені та прізвища. Я обмежуся лише тим, що кроки чеської сторони були симетричними», – додав він.

Нагадаємо, 13 травня Міністерство закордонних справ України заявило, що двоє чеських дипломатів оголошені в Україні персонами нон ґрата, звинувативши їх у тому, що вони використовували свій "дипломатичний статус для збору інформації, яка вважається державною таємницею".

Перший віце-прем'єр і глава МЗС Чехії Карел Шварценберг заявив, що такий крок може бути помстою за надання політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України заперечує наявність зв'язку між оголошенням персонами нон грата двох співробітників військового аташату Чехії та наданням політичного притулку Данилишину.

У вівторок стало відомо, що Чехія висилає військового аташе України у відповідь на висилку співробітників чеського посольства в Києві.