Генпрокуратура звинуватила у подіях у Львові 9 травня місцеву владу

23 Травня 2011, 15:59

"9 травня 2011 року у Львові з нагоди святкування перемоги у Великій Вітчизняній війні відбулися певні протистояння між присутніми. Однією з головних причин інцидентів 9 травня у Львові стало прийняття низки незаконних рішень органами місцевого самоврядування", – зазначив заступник генпрокурора.

Войцишен зазначив, що рішення Львівської обласної та міської рад встановили інший порядок проведення заходів у День Перемоги, ніж в інших регіонах країни, і нагадав про те, що дані рішення були опротестовані прокуратурою.

У той же час, остаточні судові рішення по даних постановах не були прийняті і порушення закону своєчасно було не усунуто, зазначив він.

Крім того, Войцишен повідомив про те, що в ході роботи групи у Львові, опротестовано 21 аналогічне незаконне рішення, які ухвалили районні ради та Львівська міськрада наприкінці квітня – початку травня поточного року.

Він також повідомив, що за результатами роботи групи порушено 5 кримінальних справ і складено 7 протоколів про адміністративні правопорушення, арештовано 3 людини.

Робоча група під головуванням Войцишена працювала у Львові з 11 по 20 травня.

Нагадаємо, 9 травня після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство" і ветеранами.