Влада заборонила пускати на Тарасову гору представників опозиції

22 Травня 2011, 14:34

Близько 50 чоловік, які тримали символіку «Свободи», «Нашої України» і Конгресу українських націоналістів не пустили на Тарасову гору, нібито через партійну символіку. Водночас, біля  підніжжя Черенчої гори стояли колони людей з символікою Партії регіонів.

Активісти правих партій вигукували «Ганьба» і «Геть московського попа».

Представники правих політичних сил з багатометровим полотнищем державного прапора розташувалися біля підніжжя гори. Вони були відгороджені кордоном правоохоронців від офіційної делегації, яку очолили прем'єр-міністр Микола Азаров і голова Верховної Ради Володимир Литвин.

На чолі колони правих йшов народний депутат Євген Гірник, який хотів відвідати могилу батька на Чернечій горі.

Охоронці заявили, що від обласної державної адміністрації надійшла вказівка не пускати на гору людей з партійними прапорами. Після суперечок і взаємних звинувачень начальник охорони комусь зателефонував і йому підтвердили наказ не пускати правих.

Після того, як праві пішли, охоронцям наказали, за годину пропустили на гору людей з партійною символікою Партії регіонів.

Як повідомлялось, 22 травня голова Верховної Ради Володимир Литвин та прем’єр-міністр Микола Азаров поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку в Канев з нагоди 150 річниці перепоховання Кобзаря

На час церемонії були присутні радник президента Ганна Герман, голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб, представники уряду та народні депутати.

Також на Тарасовій горі відбувся молебен, який відслужив митрополит Черкаський УПЦ МП Сафроній.