У Росії палахкотять лісові пожежі. Є жертви

19 Травня 2011, 20:16

Пожежа розгорілася в Ірбітському районі цієї області. Так, у четвер в селі Юдін згоріли п'ять житлових будинків. Вогонь поширився на них від сухої трави, яка загорілася. Постраждалих немає, людей встигли евакуювати.

З'ясувалося, що напередодні в одного з жителів села загорілася лазня, її вдалося загасити, але, мабуть, не до кінця. З неї вогонь перекинувся на сусідній ліс, зараз його гасять.

А в місті Краснотур’їнське, що на півночі Свердловської області, згоріло сім приватних житлових будинків, повідомляє ГУ МНС. Три будинки частково постраждали. У результаті пожежі господар одного з будинків загинув, постраждала жінка, вона направлена ​​в лікарню з термічним опіком плеча. Площа пожежі склала 400 кв. м, на гасінні були задіяні 11 одиниць техніки та 34 людини.

Через сильний вітер, який постійно змінює напрямок, і суху спекотну погоду існувала загроза збільшення площі пожежі.

За попередніми даними, пожежа сталася в результаті порушення правил пожежної безпеки при спалюванні сміття на присадибній ділянці одного з будинків.

Крім того, сьогодні вдалося погасити верхову пожежу, що загрожувала місту Ревде, розташованому на захід від Єкатеринбурга. Вогнем було знищено 100 га лісу.

На карті лісових пожеж, яку веде МНС Росії, в даний час більшість лісових пожеж зосереджено на схід від Свердловської області – охоплені лісовими пожежами зони простягаються до Красноярського краю включно. Палахкотять ліси і на схід.

У той же час у Якутії зафіксовано 46 лісових пожеж, з них 14 – локалізовано. Загрози населеним пунктам і об'єктам економіки немає. На гасіння природних пожеж залучено 1540 осіб та 189 одиниць техніки.

Міністр надзвичайних ситуацій Росії Сергій Шойгу прийняв рішення направити для боротьби з природними пожежами на території Уралу, Сибіру і Далекого Сходу авіаційне угрупування відомства.

Раніше в МНС повідомили, що з початку пожежонебезпечного періоду 2011 року на території РФ виникло 3,77 тисячі вогнищ природних пожеж (у 2010 році – 4,11 тисячі) на загальній площі 75,75 тисяч гектарів, що перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 815 гектарів.