У Москві заявляють, що, незважаючи на рішення суду, ЗАлК належить Дерипасці

18 Травня 2011, 21:03

«У зв'язку із заявою прокуратури Україна ОК «РусАл» повідомляє, що дане рішення суду не вступило в силу, завод, як і раніше належить «РусАлу», про націоналізацію не йдеться», – сказано у повідомленні компанії.

«Ситуація стосується давнього судового спору, вчорашнє рішення суду – це лише один з його етапів. У попередній судовій інстанції справу було виграно «РусАлом». Компанія скористається правом касаційного оскарження рішення у Вищому господарському суді України», – наголошують у компанії.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Київський апеляційний господарський суд 17 травня за позовом Генеральної прокуратури повернув у державну власність 68,01% акцій Запорізького алюмінієвого комбінату у зв'язку з невиконанням власниками ЗАлКа інвестзобов'язань.

ЗАлК входить в об'єднану компанію «РусАл» (підконтрольний російському мільярдерові Олегу Дерипасці) і є єдиним виробником первинного алюмінію в Україні.

«РусАл» контролює також Миколаївський глиноземний завод, що є єдиним виробником глинозему в Україні, який використовується для виробництва алюмінію.