Литвин переконаний, що Рада абсолютно не винна у безладах у Львові

13 Травня 2011, 17:26

"Шукали привід і знайшли як ультраправі, так і ультраліві для того, щоб продемонструвати себе і, я думаю, це означає, що низка політичних структур вже почала офіційно такими діями старт виборчої кампанії. Обраний був для цього Львів, у тому числі для того, щоб показати, хто в домі хазяїн", – вважає він.

Спікер також заперечує, що причиною безладів у Львові було рішення парламенту встановити формою увічнення перемоги у війні підйом червоного прапора Перемоги.

"Я ще раз хочу підкреслити – жодного відношення не має до цього (до подій у Львові) рішення про прапор. Хоча, є певні питання отут…", – сказав він.

Литвин зазначив, що раніше на святкуванні 9 травня також піднімався червоний прапор, і були конфлікти, але на цьому не концентрували увагу.

Спікер висловив розчарування поводженням депутатів під час заслуховування в п'ятницю інформації Кабінету Міністрів про події у Львові.

Він розкритикував депутатів за перенесення громадського конфлікту, гасел, які звучали на 9 травня у Львові в сесійний зал замість того, щоб зробити висновки за результатами безладів.

Нагадаємо, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство" і ветеранами.

 За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. При цьому у ВО «Свобода» заявили, що в лікарню потрапили двоє її членів – один з пораненням від пострілу з травматичного пістолета, другий – зі струсом мозку.

Міліція вважає, що ситуацію спровокували «свободівці».

13 травня у Раді під час години уряду міністр МВС Анатолій Могильов заявив, що міліція у Львові на 9 травня діяла правильно і професійно. Декого обіцяв нагородити.