Могильов пропонує депутатам дозволити міліції діяти «більш жорстоко»

13 Травня 2011, 11:14

«Ці наголоси в залі, де була міліція…Я б запропонував тим депутатам, які звертаються з такими заявами, внести законопроект, який передбачатиме більш жорстокі міри зі боку міліції стосовно тих, хто порушує закон», – зазначив Могильов.

Водночас міністр вказує на професіоналізм і коректність дій працівників міліції, які забезпечували охорону громадського правопорядку на День Перемоги у Львові.

Нагадаємо, 9 травня у Львові відбулися сутички між представниками патріотичних сил і представниками партій КПУ, «Родіна», «Рускоє єдінство», ветеранами війни.

Під час однієї із сутичок  з травматичної зброї було поранено помічника депутата Львівської міськради Олега Ковпака.

На думку Могильова, події у Львові 9 травня були заздалегідь спланованою акцією з боку праворадикальних сил. При цьому міністр зазначив, що радикально налаштовані громадяни правого спрямування проігнорували судове рішення щодо заборони проведення мітингів у Львові.

За словами міністра, це підтверджують і кадри відеозйомки, де видно, що відбувалося активне управління цими молодими людьми, на обличчях яких були маски.

«Погодьтеся, на мирних акціях обличчя масками не закривають», – сказав він, додавши, що це є однією з ознак протиправних дій.

За словами Могильова, ліві сили 9 травня до Львова не приїжджали.