Могильов заявляє, що “ліві” на 9 травня до Львова не їздили

13 Травня 2011, 11:09

Могильов уточнив, що у зв'язку з рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 6 травня про заборону на проведення масових заходів у місті всім, хто подав заявки, міліція провела роз'яснювальну роботу з представниками ліворадикальних сил у Криму та Одесі, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"І виїзду масового людей лівої спрямованості не було. Вони виконали це рішення суду", – зазначив він.

Пояснюючи наявність червоних прапорів у Львові, Могильов зазначив: "У місті Львові було затримано п'ять осіб на ж/д вокзалі, які мали при собі посвідчення праворадикальної сили і червоний прапор. Напевно, приїхали до Львова для проведення якихось акцій, яких там не було".

Нагадаємо, 6 травня львівський суд заборонив проведення масових заходів у День Перемоги. Таке рішення було ухвалене через побоювання виникнення масових заворушень і зіткнень між опонентами з різних політичних сил і громадських організацій.

9 травня зіткнення все-таки відбулися. Зокрема, по дорозі на Пагорб Слави був відібраний і розтоптаний вінок, який генконсул Росії у Львові Олег Астахов планував покласти на військовому кладовищі.

Крім того, був поранений з травматичного пістолета прихильник ВО "Свобода". Інцидент стався під час сутички між представниками ВО "Свобода" і людей з георгіївськими стрічками.