У відповідь на дії націоналістів у Львові православні організують наступного року масштабну ходу

13 Травня 2011, 07:52

"До мене надійшов вал дзвінків від представників православної громадськості України, які заявили, що позорища, влаштованого екстремістської партією "Свобода", більше бути не повинно і що на наступне 9 травня православні активісти твердо мають намір підтримати ветеранів та допомогти їм покласти вінки", – заявив у четвер завідувач сектором України Інституту країн СНД Кирило Фролов.

За його словами, православні пройдуть масштабним ходою від Личаківського цвинтаря, від могил галицьких русофілів, до меморіалу Слави.

Фролов вважає, що "ідейні предки української націоналістичної організації "Свобода" у свій час спровокували австрійську владу на геноцид більшості галицького народу, який стояв тоді на позиціях загальноруської єдності й активно переходив з унії в православ'я". "Мова йде про концтабір "Талергоф", – зазначив він.

За його словами, віруючі, у тому числі під час майбутньої акції 9 травня, мають намір домагатися юридичного визнання геноциду галицького народу "злочином перед людством", а також вимагати від львівської влади дозволити будівництво православного кафедрального собору.

Крім того, продовжив Фролов, православні активісти Україні будуть вимагати розслідування "кримінально-терористичної діяльності "Київського патріархату", структурним підрозділом якого, по суті, є партія "Свобода", зокрема, за фактами вербовок бойовиків для Басаєва і Дудаєва, а також захоплення православних храмів з масовим побиттям священиків".

Цю заяву Фролова підтримує, зокрема, громадська організація "Православний вибір".

Нагадаємо, у Львові 9 травня сталася низка бійок між прихильниками партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і людьми, які святкували День перемоги.

Після інцидентів 17 людей звернулися в травматологічні пункти лікарень Львова.Одного з членів "Свободи" було госпіталізованоз кульовим пораненням із травматичного пістолета.