Янукович доручив Пшонці створити групу з розслідування подій у Львові

10 Травня 2011, 21:26

На думку Януковича, зазначена група, до складу якої доцільно залучити представників СБУ та МВС, також має дати  правову оцінку виявленим фактам порушення прав і свобод людини.

Президент відзначив, що за результатами діяльності робочої групи Генпрокурор має «вжити заходів реагування відповідно до законодавства».

Як повідомлялось, партія «Батьківщина» вважає, що Віктор Янукович несе персональну відповідальність за провокації у Львові, оскільки «Партія регіонів імені порушила спокійну і толерантну підготовку країни до Дня Перемоги безвідповідальним законом про червоні прапори.

Як повідомлялося, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, «Родина», «Русское единство» і ветеранами.

За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. При цьому у ВО «Свобода» заявили, що в лікарню потрапили двоє її членів – один з пораненням від пострілу з травматичного пістолета, другий – зі струсом мозку.