Герман пояснила, що у бійці в Львові зацікавлена Тимошенко

10 Травня 2011, 15:44

Герман вважає, що ннаціональний інтерес України полягає в добросусідських відносинах з Російською Федерацією. Потоптаний вінок, який намагався консул Росії покласти до обеліска загиблим, це провокація, спрямована на погіршення тональності українсько-російського діалогу.

«Таким чином – той, хто це зробив – ворог українських національних інтересів», – пише Герман.

Вона переконана, що неспокій на вулицях Львова завдасть місту і Україні в цілому тільки шкоду. А отже – вигідне тим, хто не хоче бачити Україну в колі європейських держав, хто не бажає, щоб Львів багатів з туризму, хто всіляко намагається підбурювати європейських політиків проти української влади (дивіться, мовляв, що там коїться).

«Словом, старе, як світ питання: кому це вигідно, або чому Юлія Тимошенко потирає руки? Той, хто все організував у Львові, безперечно, працював на вузькопартійний інтерес Тимошенко. 9 травня показало львів'янам партію «Свобода», що набирала вже була достатньо високі рейтинги, в найгіршому світлі», – впевнена радник президента.

За її словами, після цього рейтинги «Свободи» у Львові впадуть. І БЮТ отримає шанс відвоювати втрачені позиції.

«Ті дурниці, якщо не казати різкіше, що їх накоїла «Свобода» у Львові, зашкодили лише їй. За такого масштабу провокацій місцева влада і міліція не мали шансу уникнути ексцесів. Загалом вдалося не допустити масових зіткнень. І це добре. Чи можна було би спрацювати більш ефективно? Можливо. Але це вже мова про те, як правоохоронні органи запобігають провокаціям. 9 травня вони зробили, що змогли», – переконує Герман.

Нагадаємо, вчора, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, «Родина», «Русское единство» і ветеранами.

За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. При цьому у ВО «Свобода» заявили, що в лікарню потрапили двоє її членів – один з пораненням від пострілу з травматичного пістолета, другий – зі струсом мозку.