У Ющенка вимагають відставки Могильова через бійки у Львові

10 Травня 2011, 14:41

Наливайченко наголосив, що "замість соціальної допомоги ветеранам та гідного вшанування пам’яті мільйонів українців, які загинули в роки Другої світової війни, ми отримали пакет провокацій, спрямованих на розкол українського суспільства".

За його словами, "9 травня у Львові правоохоронні органи не забезпечили громадського порядку та виконання рішень суду щодо заборони масових заходів провокаторів".

"Вперше за багато років у мирному українському місті сталися вуличні сутички та стрілянина. Тому «Наша Україна» вимагає відставки Міністра внутрішніх справ", – заявив він.

Наливайченко впевнений, що громадянське протистояння було спричинене прийнятим владною більшістю у Верховній Раді законом про обов’язкове використання червоного прапору під час відзначення Дня Перемоги.

"З офіційних трибун майже нічого не прозвучало про вклад українського народу у перемогу над німецьким нацизмом, про те, що українці Олексій Берест та Петро Щербина підняли прапор перемоги над Рейхстагом, про важку ціну, яку заплатили наші діди за цю перемогу", – підкреслив він.

Нагадаємо, вчора, 9 травня, після офіційних заходів біля Пагорба Слави і Марсового поля у Львові відбулися зіткнення між представниками патріотичних сил і особами, які святкували День перемоги, – представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство" і ветеранами.

За даними міліції, внаслідок бійок у Львові постраждали 14 людей, було затримано 9 осіб. При цьому у ВО "Свобода" заявили, що в лікарню потрапили двоє її членів – один з пораненням від пострілу з травматичного пістолета, другий – зі струсом мозку.