Українські правоохоронці – найвитриваліші бігуни у світі

9 Травня 2011, 18:15

Усього в поліцейському марафоні взяли участь 57 чоловіків і 22 жінки з 17 країн: Австрії, Бельгії, Німеччини, Угорщини, Італії, Кувейту, Лівану, Монголії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Росії, Сербії, Словаччини, Словенії, України та Чехії.

МВС України виставило на чемпіонат дві команди – чоловічу, яка складалася з чотирьох спортсменів, і жіночу – з трьох спортсменок.

Маршрут марафону пролягав від Староміської площі вздовж берега ріки Влтави, вулицями і мостами Праги, усього 42,2 км, причому переважно бруківкою.

Першим на фініш із результатом 2 години 17 хвилин і 53 секунди прибіг сержант міліції з Голосіївського районного управління Головного управління МВС у Києві Олександр Матвійчук, другим – представник львівської міліції Тарас Сало, який відстав від лідера на 3 хвилини і 38 секунд.

Третім з результатом 2 години 24 хвилини і 36 секунд перетнув фінішну лінію польський поліцейський Павел Піотрашке.

За ним фінішував український – Сергій Оксенюк (УМВС у Волинській області), п'ятим – Іван Бабарика (ГУМВС у Дніпропетровській області)

Таким чином, золото серед чоловіків завоювала Україна, срібні медалі дісталися полякам, третє місце зайняли чехи.

Серед жінок-поліцейських, незважаючи на те, що першою за 2 години 39 хвилин і 50 секунд подолала дистанцію спортсменка з Монголії Отгонбаяр Лювсанлюнген, за результатами командного заліку перемогли українки.

Другою фінішувала Тетяна Вернигор (2 години 41 хвилина 23 секунди) з Харківської академії внутрішніх військ МВС, четвертою – Валентина Полтавська з Одеси і шостою – Ганна Пєшкова з Кіровограда.

Друге місце серед жіночих команд завоювали німкені, третє – представниці Угорщини.

Зазначимо, що у березні міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявляв, що вважає неактуальним питання про перейменування міліції в поліцію.

Між тим профспілка атестованих працівників ОВС України планує зареєструвати 10 травня у Верховній Раді свій законопроект «Про поліцію».