Росія бореться з пожежами. Вже вигоріло щонайменше 6 тисяч га

6 Травня 2011, 10:47

"За минулу добу в суб'єктах РФ загашено 268 осередків природних пожеж на загальній площі 5,75 тисяч гектарів, продовжують діяти 76 осередків площею 1,66 тисяч гектарів", – заявив представник відомства.

У МНС зазначили, що найбільш складна ситуація з пожежами зараз складається в Хабаровському краї, де кількість осередків збільшилася на сім, а їх площа – на 334 гектари.

"Відповідно до прогнозу, ускладнення пожежної ситуації очікується в Бурятії, Хакасії, Туві, Хабаровському, Забайкальському, Алтайському і Красноярському краях, а також в Амурській, Кемеровській, Новосибірській та Омській областях", – відзначив працівник МНС.

За даними відомства, з початку пожежонебезпечного періоду 2011 року на території РФ виникло 3,77 тисячі вогнищ природних пожеж (у 2010 році – 4,11 тисячі) на загальній площі 75,75 тисяч гектарів, що перевищує показник аналогічного періоду минулого року на 815 гектарів.

На думку експертів, лісові пожежі, які зараз охопили східну частину Росії, можуть скоро розпочатися і в центральних регіонах країни. На їхню думку, немає гарантій того, що вдасться уникнути сценарію минулого року, коли півкраїни задихалися від смогу, а сільські жителі втрачали свої будинки.

Нагадаємо, влітку 2010 року Росія пережила аномальну спеку, смог і дуже сильні лісові пожежі.

Найбільш пожежонебезпечними були дні з кінця липня і до середини серпня, коли за добу виникало до 300 пожеж, а в деякі дні і до 400. У ці дні на території Центрального, Приволзького, Уральського федеральних округів діяло понад 7 тисяч вогнищ природних пожеж на загальній площі понад 430 тисяч га.