Базовий, потужний, стабільний: чому Айфон 14 залишається актуальним

16 Липня 2024, 10:45

Базовий Айфон 14 ще довго буде актуальним. Для поціновувачів точності — щонайменше до 2027 року. Саме стільки продовжуватиметься офіційна програмна підтримка від виробника — виходитимуть оновлення операційної системи IOS. Поява нових функцій та покращення плавності, захищеності, стабільності — не єдина причина, через яку у «чотирнадцятки» багатообіцяльні перспективи.

Привабливий зовнішній вигляд

Айфони — всі як один. Красиві, стильні. Їхній дизайн поза часом. Навіть ретро-моделі досі подобаються користувачам. З 2020 року Apple використовує дизайн з плоскими бічними гранями. Це безпрограшне рішення, адже такий формфактор одночасно мінімалістичний і оригінальний. Інші виробники намагаються хоча б наблизитися до фірмової Айфонівської «плитки».

Чотирнадцяте покоління візуально нічим не відрізняється від п’ятнадцятого. Єдина суттєва відмінність полягає у наявності «моноброви» у базовому збиранні. Але для багатьох користувачів це перевага, адже «гривка» була визначальною візитівкою. Відмову від неї на користь динамічного острівця схвалюють не всі.

Оригінальний iPhone 14 в Moyo можна вибрати за кольором:

  1. Блакитний нагадує морські хвилі або безхмарне літнє небо. Ідеальний, щоб влітку носити в прозорому чохлі.
  2. Фіолетовий давно в тренді, чудово доповнює стильні образи, ловить захоплені погляди.
  3. Жовтий — яскравіший і насиченіший, ніж у «п’ятнадцятки».
  4. Відтінок півночі — класичний чорний з сюрпризом у вигляді синюватої тіні.
  5. Вранішня зоря — майже білий, з приємним переливом.
  6. Червоний — для тих, хто не любить зливатися з натовпом.

Комфортний розмір

Через моду на фаблети компактні смартфони стають дивиною. Apple орієнтується не лише на швидкоплинні модні тенденції, а й на уподобання користувачів. Тому не поспішає відмовлятися від середніх дисплеїв у розмірній лінійці.

Діагональ iPhone 14 становить 6,1 дюйма. За такого розміру гарантована комфортна посадка в долоні. Що важливо, для керування однією рукою не потрібно додатково налаштовувати доступність. Важить пристрій 172 грами. Це лише на 1 грам більше, ніж iPhone 15 і значно менше, ніж полегшений титановий 15 Pro.

Продуктивний процесор

Фірмові чипи Apple зберігають непохитну потужність упродовж усього життєвого циклу. Представлений восени 2020 року, біонічний процесор A14 досі займає гідні позиції в популярних порівняльних бенчмарках. Його продуктивність зумовлена наявністю шести ядер, відповідальних за базові задачі та навантаження підвищеної складності.

Серед переваг також:

  • Енергоефективність на рівні,
  • оптимізованість та краща швидкість порівняно з попередниками,
  • підтримка передових технологій обробки графіки.

Ціна

Актуальні ціни на Айфон 14 можна переглянути тут https://www.moyo.ua/telecommunication/smart/apple/. Очевидно одне: цей смартфон дешевший за всі моделі п’ятнадцятого покоління. Після виходу iPhone 16 різниця в ціні стане ще відчутнішою. До того ж акції саме на «чотирнадцятку» — часте явище. Навіть невелика знижка — чудова можливість заощадити трохи коштів на аксесуари першої потреби.

Автономність

Нема потреби переплачувати, якщо однакова автономність у базових версій останнього та передостаннього покоління. Виробник говорить про 20 годин роботи в режимі відтворення відео. 16 годин, якщо йдеться про потоковий контент. За повсякденних навантажень батареї розряджаються приблизно з однаковими темпами: обох вистачає на 8-9 годин. iPhone 15 трохи виграє, але різниця не значуща.

Вибір аксесуарів для iPhone 14 вражає. По-перше, телефон «конектиться» з усіма Еплівськими пристроями з Лайтнінгом. По-друге, для нього доступні чохли з найрізноманітніших матеріалів. А також гідрогелеві плівки зі схильністю до регенерації та варіанти екранного скла від 2D до 10D.

 

Позначки: