Британія відправляє у Лівію військових інструкторів

19 Квітня 2011, 18:23

"Контингент (що відправляється в Лівію) складатиметься з найдосвідченіших офіцерів Британії" – сказав секретар міністерства закордонних справ Сполученого Королівства Вільям Хаг.

Хаг підкреслив, що це рішення ніяк не суперечить прийнятій Радбезом ООН резолюції щодо Лівії, і яка забороняє сухопутну інтервенцію.

Всього в Лівію поїдуть 10 офіцерів, які розмістяться в столиці опору режиму Муамара Каддафі Бенгазі. МЗС Великобританії відмічає, що військовослужбовці не братимуть ніякої участі у бойових діях, а тільки виступлять консультантами лівійської опозиції.

Британський міністр закордонних справ Вільям Гейґ заявив сьогодні, що його країна допоможе повстанцям у захисті цивільного населення, надасть телекомунікаційне обладнання та захисне спорядження.

У вівторок міністр закордонних справ Франції, за повідомленнями Reuters, відкинув можливість участі своїх військ в сухопутній операції в Лівії.

Як повідомлялось, Британія наполягала на проведенні професійних військових навчань для неструктурованої армії повстанців Лівії.