У Бойка хочуть скасувати газові угоди Тимошенко через міжнародний суд

19 Квітня 2011, 08:00

За його словами, Генпрокуратура має намір довести в суді, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не мала права підписувати угоди, що діють з Росією.

Це рішення в свою чергу стане приводом для міжнародного арбітражного розгляду.

"Ми звернемося до міжнародного суду і доведемо, що діючі договори – нелегітимні ", – заявляють в Міненерго.

При цьому високопоставлене джерело в міністерстві зазначає, що Україна наполягає не про сто на корекції формули, а на її повному перегляді.

"Справедливу ціну в $200 за тисячу кубометров можнаотримати лише у випадку укладення нового договору",-заявив він.

А в"Газпромі" судових розглядів не бояться. Вчора голова правління монополії Олексій Міллер заявив, що спроба переглянути газові угоди в судовому порядку "абсолютно неконструктивна і безперспективна".

Нагадаємо, днями прем'єр-міністр Микола Азаров, перебуваючи у Китаї, заявив, що справедлива ціна на російський газ для України на сьогодні становить близько 200 доларів за 1 тис куб м.

Раніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що газові угоди 2009 року можуть бути поставлені під сумнів і в судовому порядку скасовані.

Однак, як заявив президент Віктор Янукович, українські суди неповноважні приймати рішення щодо дій представників Росії при укладанні газових контрактів з Україною в 2009 році.