Гурмани розповіли, коли та з чим варто пити Бейліс

28 Червня 2023, 15:21

Бейліс — один з найбільш популярних лікерів у всьому світі. Країна його походження — Ірландія, де він виготовляється з 1974 року. Міцність бейлісу складає 17%, він відноситься до вершкових лікерів. Для того щоб приготувати цей напій, потрібно змішати вершки з віскі, додати карамель, ваніль, какао та олію. Саме ці інгредієнти лежать в основі оригінального рецепту, хоча існують і варіації у вигляді кавового, шоколадного та м’ятного Бейлісу.

Детальніше про Baileys Irish Cream розповіли спеціалісти компанії Баядера. Напій також можна купити за посиланням https://bayadera.ua/rus/product/liker-baileys-original-4 — це оригінальний Бейліс з вишуканими смаковими якостями.

Коли та з чим пити Бейліс?

Бейліс класифікують як дигестив — напій, який вживають після прийому їжі. Найкраще його смак розкривається у поєднанні із солодощами:

  • десертами: тірамісу, морозивом або шоколадом, печивом та бісквітами;
  • фруктами: полуницею та бананами;
  • горіхами та сиром.

Традиційно Бейліс подають у трикутних чарках на високій ніжці, об’єм — 20-25 мл. В якості альтернативи можна використати невелику широку склянку, прикрашаючи напій корицею, та додаючи трубочку. Споживати Бейліс найкраще, смакуючи кожний окремий шар. Воду та сік до Бейлісу краще не додавати — це зіпсує смак.

Завдяки своїм властивостям, наявності у змісті невеликої кількості цукру та вершкового алкоголю, цей алкогольний напій дозволяє покращити травлення. На вечірках та святкуваннях Бейліс вважається найкращим поєднанням із солодкими стравами.

Альтернативні варіанти споживання Baileys

Хоча напій зазвичай не охолоджують, можна спробувати додати до склянки лід. Щоправда, це трохи зменшить яскравість смаку. Іноді до Бейлісу також додають молоко, утворюючи цікаву комбінацію смаку.

Гурмани, які більше полюбляють вживати міцні напої, часто змішують лікер з горілкою або джином — це дає менш солодкий смак. Ще одна дуже популярна суміш — лікер та кава.

Коктейлі з Бейліс

Відомий ірландський лікер входить до рецептів багатьох коктейлів. Серед них: B-52, Ей-Бі-Сі, палаючий Генрі, вибух мозку, гримуча змія та інші. Також існує багато варіантів застосування Бейліс у шотах. Варто пам’ятати, що лікер п’ють зі спеціальної чарки ковтками або потягують із трубочки у склянці, щоб відчути всі його складові. У разі шотів потрібно пити залпом або за кілька швидких ковтків. Але шоти, що горять, потрібно пити виключно через трубочку.

Одна з головних переваг Baileys — його універсальність. Пляшка цього напою стане в нагоді для посиденьок на вихідних, в улюбленій кав’ярні для створення ірландської кави або просто вдома для відпочинку зі своєю другою половинкою.

Бейліс — надзвичайно популярний лікер із доступною ціною. Він буде дуже корисний тим, хто прагне опанувати професію бармена. Напій можна використовувати для виготовлення перших коктейлів та експериментів із алкоголем. Baileys не дуже вимогливий у користуванні і не потребує охолодження. Всі ці особливості і роблять ірландський лікер таким популярним у всьому світі та Україні.

Автор:
Тиждень
Позначки: