"Ми перевіримо весь ланцюжок надходження молочних продуктів", – заявив він.
Це пов’язано із госпіталізацією 3 і 4 квітня в дитячі інфекційні відділення міських лікарень № 1 і № 21 Донецька 35 дітей віком до трьох років. Попередній діагноз – "гостра кишкова інфекція".
Як повідомили в Донецькій обласній санітарно-епідеміологічної станції (СЕС), у всіх постраждалих висока температура тіла (до 38 градусів), блювота, діарея.
В облСЕС уточнили, що за наявними на даний момент результатами епідеміологічного розслідування всі хворі діти вживали в їжу продукцію дитячої молочної кухні (сир, кефір, молоко), яка відноситься до міськлікарні № 1 і обслуговує два центральних райони Донецька – Ворошиловський Київський.
Станом на 15.00 5 квітня в міськлікарню № 1 звернулися батьки 28 дітей, які перебувають у стані легкого та середнього ступеня тяжкості.
"Особливої стурбованості у нас немає, діти одужують. Буквально після першої крапельниці симптоми припинилися, у 10 дітей вже немає розладів стулу", – повідомив головний лікар міської лікарні № 1 Володимир Совпель.
В даний час облСЕС проводить лабораторні дослідження біоматеріалів госпіталізованих дітей, а також персоналу молочної кухні. Досліджуються також продукція, вода та змиви, відібрані на підприємстві та в осередках захворювання.
Крім того, ведеться медичне спостереження за співробітниками молочної кухні та дітьми, які вживали її продукцію. Зараз робота молочної кухні припинена.