Міфи і правда про лазерну епіляцію

21 Лютого 2023, 10:12

Сучасна естетична медицина дозволяє проводити не тільки надскладні пластичні операції чи інноваційні ін’єкції краси, але й такі «щоденні» процедури, як епіляція. Особливо часто сьогодні популярне видалення небажаного волосся лазером. З цією процедурою пов’язано немало страхів та міфів, тому бажано розвіяти найбільш поширені з них.

Міф 1: лазерна епіляція — це дуже боляче

Сертифіковані лазерні установки здебільшого дозволяють виконувати видалення волосся лазером з мінімальним дискомфортом. Звісно, багато що залежить від порогу чутливості. Наприклад, одні пацієнти спокійно витримують епіляцію воском чи шугаринг, а іншим навіть олександритовий лазер приносить незручності. Хоча останній вид лазерної епіляції на сьогодні вважається найбільш безпечним та абсолютно безболісним.

Міф 2: після епіляції лазером може розвинутись онкологія

Лазерне випромінювання часто плутають з УФ-променями, яке дійсно у великій кількості погано впливає на шкірні покриви. Лазер діє по іншому, тому що впливає тільки на пігмент волосяних фолікулів, завдяки чому відбувається їхня руйнація. При цьому рядом розташовані тканини не пошкоджуються, включно зі шкірою. Тому якщо лазерна епіляція https://platinumlaser.com.ua/lazerna-epilyacziya/ проводиться професіоналами, то подібні побоювання абсолютно безпідставні.

Міф 3: епіляція лазером не справляється зі світлим волоссям

Подібна омана виникла через часте плутання лазерної епіляції з фотоепіляцією. За останньої процедури дійсно виникають проблеми зі світлим волоссям, оскільки її дія базується на поглинанні енергії світла волосяними фолікулами. Подібне ж найкраще відбувається за наявності у волосках великої кількості меланіну, тобто за темного забарвлення.

Під час лазерного видалення повністю усуваються всі волоски, навіть зовсім світлі. Колір шкіри також не має значення, тому процедуру проводять за наявності засмаги. До того ж шкіра стає більш еластичною та гладкою, а досягнутий результат зберігається тривалий час.

Міф 4: до лазерної епіляції дуже багато протипоказань і мало показань

Насправді не більше й не менше ніж до інших апаратних методик. Рекомендують видаляти волосся лазером здебільшого за:

• виникнення труднощів під час проведення звичайного гоління;
• сильного роздратування шкіри після використання бритви або інших контактних видів епіляції;
• бажання менше турбуватись наявністю небажаного волосся на тілі.

До абсолютних протипоказань належить цукровий діабет, онкологічні процеси в гострій стадії або в період ремісії до 5 років, а також епілепсія та герпес в гострій фазі протікання. Тимчасові протипоказання — вагітність, лактація, різні патології шкіри, лікування деякими антибактеріальними препаратами.

Міф 5: лазерна епіляція не може проводитись влітку

Знаходитись під прямим сонячним промінням дійсно не бажано після процедури, але за крайньої потреби можна скористатись сонцезахисним кремом. Також після плазмоліфтингу не рекомендують відвідувати солярії та сауни, але в літній період вони й так не потрібні. Тож якщо все робити так, як потрібно, то через певну кількість сеансів непотрібні волоски випадають назовсім.

Автор:
Тиждень
Позначки: