У Києві побільшає російських шкіл та дитсадків

31 Березня 2011, 08:53

«Ми не можемо створювати дискомфорт російськомовним дітям. Вони повинні вчитися ближче до свого будинку, в своєму районі. Вже зараз надходять заявки від батьків.Зокрема, такі класи з'являться в Дарниці в школі № 105, повністю перейде  на російську мову школа «Інтелект», – стверджує Горюнова.

За її словами, нововведення пов'язане з тим, що в Києві зростає кількість сімей, де батьки хочуть, щоб їхні діти вчили російську. Але кількість україномовних шкіл і дитсадків скорочуватися через це не буде.

«Ми будемо при україномовних садках відкривати російські групи, а школи та садки повністю російськомовні відкривати згідно з поданими заявками», – додає вона.

За словами Горюнової, батькам потрібно написати заяву на ім'я начальника районного управління освіти і подати його безпосередньо в районне управління освіти або в школу, звідки передадуть в управління. За кількістю заяв сформують класи.

За даними главку, зараз у Києві (переважно російськомовному місті) немає жодного російськомовного дитсадка і лише у восьми школах із 400 навчають російською.

Нагадаємо, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник раніше висловлював обурення з приводу такої кількості російськомовних шкіл на декілька мільйонний Київ.