Вбивця російського посла в Туреччині раніше охороняв Ердогана – ЗМІ

21 Грудня 2016, 15:00

Поліцейський, який застрелив посла РФ у Туреччині Андрєя Карлова, охороняв президента Туреччини Реджепа Ердогана після спроби державного перевороту в липні цього року.

За даними газети Hurriyet 22-річний Мевлют Мерт Алтинташ з 15 липня вісім разів був при виконанні службових обов'язків на заходах, в яких брав участь Ердоган.

В ході подібних подій, Алтинташ не входив в команду, яка займалася особистою охороною Ердогана, проте брав участь в поліцейських операціях із забезпечення безпеки турецького президента.

Крім того, в ніч спроби держперевороту в Туреччині – 15 липня – Алтинташ повідомив, що захворів і відпросився з роботи. Чим саме він займався в ту ніч, невідомо, зазначає газета.

Нагадаємо, 19 грудня в Анкарі на відкритті фотовиставки «Росія очима турків» озброєний чоловік щонайменше вісім разів вистрелив у посла РФ в Туреччині Карлова. Він був госпіталізований з важкими пораненнями і помер

Убивцею виявився 22-річний турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ, який зробив у нього одинадцять пострілів, але влучив дев'ять разів.

У момент вбивства він був не при виконанні, але, за деякими даними, використовував свій жетон, щоб пройти зі зброєю на виставку.

Відповідальність за вбивство посла взяла на себе сирійська збройна коаліція «Джейш аль-Фатх» («Армія визволення»).