Порошенко підписав закон про заборону приватизації Укрзалізниці

23 Червня 2016, 13:32

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення зміни до закону України" Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації ", яким забороняється приватизація ПАТ" Укрзалізниця ". Згідно з даними веб-сайту Верховної Ради України, зазначений документ №4594 22 червня повернутий до парламенту за підписом президента.

Як повідомлялося, за цей закон 2 червня проголосували 250 народних депутатів України. У пояснювальній записці зазначається, що проект закону розроблений із метою збереження в державній власності акцій Укрзалізниці і спрямований на забезпечення економічної безпеки та захисту інтересів держави.

ПАТ "Укрзалізниця" розпочало господарську діяльність 1 грудня.

Акціонерне товариство створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця". На засіданні уряду України 1 червня майже повністю був оновлений склад правління Укрзалізниці. Із чотирьох нових членів –  один українець, один серб і двоє поляків.

Поляк Войцех Бальчун переміг на відкритому конкурсі з відбору глави "Укрзалізниці", 20 квітня уряд затвердив його кандидатуру. Раніше Бальчун вивів польську залізницю PKP Cargo зі збитків 100 млн злотих в прибуток 500 млн. В останні чотири роки очолював наглядову раду польської авіакомпанії LOT. Бальчун також є лідером рок-гурту Chemia.