У Білій Церкві затримали солдата, який із автоматом втік із військової частини

15 Лютого 2016, 11:54

У Білій Церкві затримали 22-річного солдата військової частини, який озброєний автоматом «Калашникова» покинув пост і намагався виїхати за межі Київського регіону. Про це інформує прес-центр поліції в Київській області.

Згідно з текстом, солдат військової частини покинув пост і забрав з собою автомат АКС-74, два магазини та 60 набоїв до нього.

«Для затримання озброєного втікача на території Київської області був введений оперативний план «Сирена». О 6-й ранку патрульні поліцейські затримали дезертира на зупинці громадського транспорту біля залізничного вокзалу в місті Біла Церква. Під час затримання правоохоронці вилучили у нього автомат та набої», – йдеться у повідомленні.

Наразі солдат перебуває у відділі військової служби правопорядку, а матеріали перевірки направлені до військової прокуратури для прийняття законного рішення.  

Читайте також: На Київщині впіймали дезертира, в якого вилучили арсенал зброї

Нагадаємо, в Черкаській області завершено досудове розслідування щодо жителя Золотоніського району, який півроку перебував у розшуку за дезертирство. Зловмисникові повідомили про підозру.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що з початку АТО порушено 16 тисяч справ про дезертирство.