Прокуратура повідомила про підозру «в.о. міністра промисловості та торгівлі ЛНР»

26 Вересня 2017, 12:15

Працівники прокуратури Луганської області повідомили про підозру та оголосили в розшук так званого «виконувача обов’язків міністра промисловості та торгівлі» терористичної організації «ЛНР». Про це 26 вересня повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що у 2016 році він погодився на призначення себе на посаду так званого «в.о. міністра» та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного відомства у різних галузях промисловості. Своїми діями він здійснює підривну діяльність проти України та громадян, які мешкають на тимчасово окупованій території Луганської області.

Так, зловмисника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації). За це йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляється, псевдоміністр переховується від органів слідства та суду, тому його оголошено у розшук та розпочато спеціальне досудове розслідування.

Раніше, 15 вересня працівники прокуратури Луганської області разом з Управлінням Служби безпеки України повідомили про підозру «прокурору» «Генеральної прокуратури Луганської народної республіки».

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила, що протягом 2017 року завершила досудове розслідування щодо 132 двох "силовиків та посадовців" незаконних терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".