Вибори в Каталонії. Перемогу здобули прихильники незалежності регіону

22 Грудня 2017, 07:29

У Каталонії на виборах до парламенту за результатами підрахунку голосів перемогу здобили три партії, що виступають за незалежність автономії. Про це свідчать дані Центрвиборчкому, повідомляє місцеве видання La Vanguardia.

Так, три партії, що виступають за відокремлення від Іспанії, отримують 70 місць у 135-місному каталонському парламенті.

Лідирує лівоцентристська "Громадянська партія" з 25,37% голосів і 37 мандатами, далі йдуть "Разом за Каталонію" колишнього глави женералітета Карлеса Пучдемона – 34 місця (21,65%) і з невеликим відривом – "Ліві республіканці Каталонії" (21,39%, 32 мандата), обидві виступають за незалежність.

Ще одна партія, яка підтримує відокремлення від Іспанії, CUP отримала 4 мандати.

Карлес Пучдемон ще раніше заявив про перемогу прибічників незалежності Каталонії.

"Це результат, який ніхто не зможе оскаржити. Я думаю, ми заслужили це право, щоб нас слухали", – сказав він.

Як повідомлялось, у Каталонії 21 грудня стартували позачергові вибори в регіональний парламент, у яких за місця в 135-місцевому законодавчому органі іспанського регіону боротимуться шість основних політичних партій. 

Нагадаємо, парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність від Іспанії, а Іспанський уряд оголосив про позачергове засідання Кабінету Міністрів після голосування парламенту Каталонії за незалежність. Згодом сенат Іспанії проголосував за активацію статті 155 Конституції країни, яка призупиняє автономію Каталонії та передбачає введення прямого управління в регіон.