Поліція розкрила справу про замах на миколаївського нардепа

17 Вересня 2017, 21:57

Миколаївська поліція розкрила справу про замах на життя депутата міської ради Дмитра Жвавого від Опозиційного блоку та його родини, проте подробиці не розголошують. Про розкриття справи повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області. 

Правоохоронці встановили, що пристрій, який знайшли в авто Жвавого, не ніс загрози вибуху. Під час допиту підозрюваного з'ясувалося, що справа має побутовий характер, повідомили в поліції. Зазначається, що підозрюваний – з кола близьких людей Жвавого, він розкаявся у своїх діях. Питання про причетність справи до депутатської, громадської та будь-якої іншої публічної діяльності депутата зняли. Правоохоронці також зазначили, що подробиці справи є таємницею слідства.

У неділю, 17 вересня, депутат Жвавий зустрівся із представниками засобів масової інформації. Він повідомив, що ситуація не пов'язана з політикою і що це його особисті справи.

Нагадаємо, 30 серпня в автомобіль депутата Миколаївської міської ради від Опозиційного блоку Дмитра Жвавого підклали вибухівку, проте вибуху не сталося. Інцидент кваліфікували за ст.115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).