Сенатор США відреагував на арешт Насірова

12 Березня 2017, 10:23

Сенатор Сполучених Штатів Америки Джон Маккейн прокоментував арешт відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це повідомляється на сайті Маккейна.

"Арешт Романа Насірова, голови Державної фіскальної служби, який підозрюється в розтраті коштів – це позитивний крок українського уряду в боротьбі з корупцією", – наводяться в повідомленні слова Маккейна.

Сенатор високо оцінив гідну роботу НАБУ. Крім того, наголосив на необхідності створення в Україні антикорупційного суду для винесення справедливих вироків винним у корупції.

Також у повідомленні Маккейна зазначається, що довгострокові стабільність і успішність в Україні залежать від прихильності реформам, включаючи посилення законодавства і боротьбу з корупцією.

"Висловлюю схвалення уряду України у досягненні прогресу і його безперервну боротьбу з корупцією", – написав Маккейн.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд обрав запобіжний захід для Насірова у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою застави 100 млн гривень.

2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн.