Напад на перехожих у Фінляндії. Головний підозрюваний визнав провину

22 Серпня 2017, 16:16

Головний підозрюваний у терористичній атаці в фінському місті Турку визнав свою провину. Про це повідомляє Reuters з посиланням на адвоката обвинуваченого Каарло Гуммерус.

Зізнання зробив 18-річний марокканець Абдеррахман Мкхан. На закритому засіданні суду він підтвердив, що був учасником нападу, проте не визнав, що мав терористичні мотиви.

"Мій клієнт визнає напад на людей і поранення, які наніс. Але те, що має на увазі звинувачення, не може бути в достатній мірі визнано підставою для визнання злочину терактом", – сказав адвокат підозрюваного.

Абдеррахман Мкхан постав перед судом, будучи доставленим з госпіталю, де він перебував після вогнепального поранення в ногу, яке завдав йому один з поліцейських після нападу. Суд обрав Мкхану, якому поки не пред'явлено звинувачення, запобіжний захід у вигляді арешту.

Раніше повідомлялося, що фінська поліція затримала чотирьох підозрюваних у справі про напад в Турку. Всі вони виявилися марокканцями. Ще один уродженець Марокко був відпущений. Слідство поки не встановило, яке відношення до атаки мають інші три марокканця.

Нагадаємо, в п'ятницю, 18 серпня, декілька невідомих з ножем напали на людей на центральній торговельній площі міста Турку. Фінська поліція підвищила рівень безпеки по всій країні, включаючи аеропорти Гельсінкі-Вантаа та залізничні вокзали. Також збільшено кількість патрулів та активізовано зусилля зі збору інформації, що стосується інциденту.

Окрім того, у суботу, 19 серпня, поліція затримала ще чотирьох осіб, що можуть бути причетні до нападу з ножем в місті Турку.