Порошенко привітав Макрона із перемогою на виборах у Франції

8 Травня 2017, 07:25

Президент України Петро Порошенко привітав із перемогою в другому турі президентських виборів у Франції лідера руху Вперед! Еммануеля Макрона. Привітанні на адресу новообраного президента Франції розміщено на сайті глави держави.

«Вибір французького народу – це яскраве свідчення перемоги програми прогресивної Європи свободи над альтернативною Європою націоналізму», – сказав президент

Він запевнив французького лідера, що на цьому шляху Україна завжди буде надійним партнером Франції, а також подякував Макрону за його особисту безкомпромісну підтримку України в умовах триваючої російської агресії.

Глава держави також висловив сподівання на ефективне сприяння з боку Франції в реалізації європейських прагнень України.  

Крім того, Порошенко запросив новообраного Президента Франції здійснити візит в Україну в зручний час.

Нагадаємо, кандидат у президенти країни від руху «Вперед!» Емманюель Макрон в першому турі голосування набрав 23,75% голосів, кандидатка ультраправих Марін Ле Пен – 21,53%. У такий спосіб, обоє кандидатів пройшли до другого туру виборів глави держави. За даними екзит-полів у другому турі президентських виборів у Франції із близько 65% голосів переміг Еммануель Макрон. Офіційні підсумки голосування будуть оголошені 11 травня.