Холодницький розповів, чому у вересні може бути нове подання на Полякова до Ради

28 Липня 2017, 18:28

Спеціальна антикорупційна прокуратура з понеділка вимагатиме заставу з народного депутата Максима Полякова. Про це заявив журналістам у Харкові керівник САП Назар Холодницький.

"Поляков вчора відмовився надягнути електронний засіб стеження, носіння якого передбачене в рішенні суду щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Якщо  до понеділка пан Поляков не виконає рішення суду, прокурори підготують клопотання і будуть звертатися про стягнення застави в дохід держави", – зазначив Холодницький.

За його словами, захист Полякова оскаржив рішення суду про носіння браслету: "Але до рішення апеляційної інстанції воно повинно виконуватися".

"Якщо рішення суду не буде виконано надалі, ми будемо вирішувати питання про внесення до ЄРДР і початок кримінального провадження за умисне невиконання рішення суду. Це кримінальна відповідальність, тому у вересні може бути нове подання по іншому злочину до Верховної Ради", – додав Холодницький.

Нагадаємо, що 11 липня парламент зняв недоторканість із Полякова, але не дав згоди на його затримання і арешт.

21 липня суд зобов'язав Полякова сплатити 300 тис. грн застави, здати закордонного паспорта і носити електронний браслет.

Згідно з інформацією Генеральної прокуратури України, нардеп Максим Поляков, діючи за попередньою змовою із нардепом Бориславом Розенблатом та зі своїм помічником-консультантом Тетяною Любонько, вимагали та отримали неправомірну вигоду 15 000 доларів США від представника компанії нерезидента "Фуджейра" (ОАЕ) за лобіювання інтересів у сфері видобутку бурштину в Україні. Отримані гроші Розенблат і Поляков мали розділити порівну по 7500 доларів.