Болгарський телеканал вибачився за публікацію карти України без Криму

22 Липня 2017, 12:58

Болгарський телеканал «bTV», який показав в ефірі карту України без Криму, назвав інцидент технічною помилкою і приніс вибачення. Про це повідомили в посольстві України в Болгарії.

«7 липня в ранковій програмі телебачення «bTV» (входить до трійки найрейтинговіших у Болгарії) під час інтерв'ю на тему болгарської діаспори нового голови державного агентства з питань болгар за кордоном Харалампієва було розміщено карту України без Криму», – повідомили в посольстві.

18 липня у відомстві отримали лист від керівництва компанії, де, крім іншого, розповіли, що «співробітники скористалися матеріалами Державного агентства з питань болгар за кордоном».

Представники України неодноразово вказували іноземним компаніям на помилки в зображенні карти країни. Останнім випадком стало 13 червня, коли посольство України в Казахстані висловило протест Астані через експозиції на фестивалі Astana Art Fest, де на одному з експонатів із зображенням карти України в її складі відсутня територія анексованого Росією Криму.