Супрун розповіла, скільки лікарів долучились до системи e-Health

22 Жовтня 2017, 19:13

У неділю, 22 жовтня, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що до системи e-Health долучилися 517 лікарів. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"В e-Health вже 517 лікарів! Більшість із них долучилися буквально в останні дні, після того, як Верховна Рада проголосувала за медичну реформу. І хоча e-Health поки працює в пілотному режимі, дякую всім, хто реєструється з власної ініціативи", – йдеться у повідомленні.

Також Супрун додала, що система дозволить впровадити перший із кроків реформи фінансування медицини – принцип "гроші ходять за пацієнтом", а дохід лікарів первинної ланки медицини залежитиме від кількості пацієнтів, яких вони обслуговують.

"Декларацію з кожним пацієнтом лікарю треба буде внести в систему e-Health. Оплата послуг лікарів буде здійснюватися згідно з кількістю зареєстрованих декларацій", – зазначила Супрун.

Раніше Супрун розповіла, що медичні послуги, які надаються на первинній ланці, після старту медреформи для пацієнтів будуть безкоштовними. 

Нагадаємо, що 19 червня в електронній системі охорони здоров'я E-Health зареєстрували перший медичний заклад – центр первинної медико-санітарної допомоги Подільського району м. Києва.