У зоні АТО в червні загинули 23 військових

3 Липня 2017, 15:38

Упродовж червня 2017 року під час бойових дій на сході України загинули 23 військовослужбовці, поранень зазнали 111 захисників. Про це свідчать щоденні дані Інформаційно-аналітичного центру нацбезпеки, які зібрав Тиждень.

1 червня. Головною "гарячою точкою" була ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка». У результаті обстрілів двоє військовослужбовців отримали поранення.

2 червня. Найгарячіше було на Маріупольському напрямку, терористи обстрілювали Чермалик, Мар’їнку, ділянку фронту Павлопіль-Широкине. Унаслідок бойових дій загиблих та поранених в лавах українських військ не було.

3 червня. Порушення перемир’я зафіксовані у Попаснянському районі Луганщини, у районі Донецького аеропорту, у Мар’їнці, Чермалику та Новотроїцькому. У результаті боїв двоє українських військових загинули, ще п’ятеро отримали поранення.

4 червня. Бойовики не припиняли застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети та артилерію у районі Чермалика. На інших ділянках фронту терористи застосовували легке озброєння. Двоє захисників загинули, ще п’ятеро травмовані.

5 червня. Основні бойові дії велися на ділянці фронту Катеринівка – Троїцьке, Верхньоторецькому, Авдіївці Опитному та Широкиному. Троє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення.

6 червня. Бойовики випустили понад 50 мін і снарядів на ділянці фронту Кримське – Новотошківське. Найгарячіше було в Авдіївці та під Горлівкою. А від  від Красногорівки до Азовського моря російські найманці застосували великокаліберне озброєння. Четверо українських військовослужбовців дістали поранення.

7 червня. Головні протистояння відбулися на Світлодарській дузі, поблизу Новолуганського, у Попаснянському районі та поблизу Чермалика. Внаслідок бойових дій поранені восьмеро українських бійців.

8 червня.  Значно зросла кількість випадків застосування противником важкого озброєння. Збройні провокації відбулися у Станиці Луганській та поблизу Попасної. Обстрілювали позиції ЗСУ по всьому фронту – від світлодарської дуги до Невельського, що поблизу Донецького аеропорту. У результаті боїв двоє українських військовослужбовців загинули, 11 дістали поранення.

9 червня. Ділянки бойової активності ворога – традиційні: Авдіївка, Горлівка, ділянка фронту Павлопіль – Широкине. Загинув один український захисник, ще 14 поранені.

10 червня. Найбільше обстрілів було в Авдіївці, на ділянці фронту Водяне – Лебединське – Широкине. Одного військового ЗСУ поранено.

11 червня. Основні протистояння тривали північніше Бахмутської траси, Попаснянському районі, на шахті «Бутівка», у Мар’їнці, Славному, Чермалику та Павлополі.  Четверо військовослужбовців загинули, ще семеро поранені.

12 червня. Обстріли відбулися по всій лінії фронту, у результаті чого двоє українських захисників загинули, ще четверо травмовані.

13 червня. Епіцентром бойових дій була ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка». Один військовий ЗСУ загинув, п’ятеро отримали поранення.

14 червня. Основними районами бойових дій залишаються Попаснянський район, ділянка фронту Кримське – Новотошківське, Авдіївка, відрізок фронту від Чермалика до Широкиного. Унаслідок бойових дій загинув один український військовий, поранення отримали семеро захисників.

15 червня. Бойові дії вібдувалися по всій лінії розмежування. Найгарячіше було у Новоайдарському районі, Пісках, Красногорівці, Миколаївці та Чермалику. Трьох військовослужбовців української армії поранено.

16 червня. Бойовики порушили режим тиші по всій лінії зіткнення. Основні бойові дії були у Катеринівці, у Південному (кол. Ленінське), на ділянках фронту Красногорівка – Мар’їнка – Новотроїцьке та Павлопіль – Широкине. Один військовий ЗСУ загинув.

17 червня. Бойовики активізувалися неподалік Бахмутської траси на ділянці фронту Кримське – Новотошківське, Кам’янки, на ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». За добу загинув один український військовий, троє поранені.

18 червня. Втрати сили АТО понесли під час ворожих обстрілів у Кримському, районі Авдіївки та у Зайцевому. П’ятеро військовослужбовців ЗСУ отримали поранення.

19 червня. Основні бойові дії велися на ділянці фронту Кримське – Троїцьке,у районі Луганського, на Світлодарській дузі та ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка. У результаті обстрілів шестеро загиблих військових ЗСУ.

20 червня. Найскладнішою ситуація була поблизу Кримського, у Попаснянському районі, поблизу Щастя та у Станиці Луганській. Четверо українських армійців поранено.

21 червня. Обстріли бойовиків були зафіксовані на ділянці фронту Павлопіль – Широкине, Авдіївці і Верхньоторецькому. У результаті обстрілів поранення дістав один військовослужбовець.

22 червня. Бойові дії велися у Новоайдарському районі, Станично-Луганському районі в Жовтому,  а також на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – Опитне – Піски. Два українськиї бійця дістали поранення.

23 червня. Обстрілів зазнала ділянка фронту Павлопіль – Широкине, Попаснянський район, а також Авдіївка та Кам’янка. Двоє військовослужбовців отримали пораненя.

24 червня. Бойовики почали активно обстрілювати наші позиції на Луганському напрямку. Через обстріли двоє українських бійців отримали поранення.

25 червня. Найскладніша обстановка в районі Троїцького, Попасної, на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка». У результаті обстрілів двоє військових загинули, ще троє поранені.

26 червня. Противник був активним у Щасті та Троїцькому, на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка. Один військовослужбовець дістав поранення.

27 червня. Найгарячіше було  неподалік Жовтого, біля Кам’янки та у передмісті Авдіївки. Втрат серед українських воїнів внаслідок ворожих обстрілів не було

28 червня. Окупанти активно застосовували міномети у Щасті, Слов’яносербському, Новоайдарському та Попаснянському районах, на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка та Павлопіль – Широкине.

29 червня. Ситуація загострилася у районі Бахмутської траси, на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка. Один український військовий загинув, четверо отримали поранення і травми.

30 червня. Найнапруженіша ситуація в Авдіївці та Кам’янці, а також у Павлополі та Водяному. Один український військовий загину, шестеро отримали поранення і травми.