СБУ попередила антиукраїнську акцію, яку спецслужби РФ готували в Києві та Брюсселі

29 Вересня 2017, 09:46

Служба безпеки України  попередила спробу проведення антиукраїнської акції у Києві, яку організували та профінансували спецслужби РФ. Про це повідомили у прес-службі СБУ у п'ятницю, 29 вересня. 

"Спецслужби РФ планували провести у Брюсселі акцію з дискредитації України перед європейською спільнотою. Провокатори планували звинуватити українську владу нібито в утисках журналістів та «вільної преси». Для цього до Брюсселю виїхало кілька громадян України як «оратори» круглого столу на тему: «Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні». Для посилення «ефекту» від їхнього виступу та надання додаткової «правдивості», організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені «блогери» та «журналісти» мали підтвердити інформацію про утиски і переслідування", – йдеться у повідомленні.

У СБУ додали, що «блогерів» і «журналістів» організатори фейкових акцій за сталою традицією найняли на «чорному ринку праці» за 100 гривень кожного.

"Для унеможливлення їх ідентифікації європейськими партнерами, куратори зобов’язали одягти «масовку» чорні окуляри у зв’язку із нібито переслідуваннями в Україні та побоюваннями за власне життя", – зазначають у силовому відомстві.

У прес-службі наголошують, що єдиною широко відомою суспільству особою на цьому фейковому заході була народний депутат України V,VI,VII скликань Олена Бондаренко, котра відмовилась від дачі пояснень правоохоронцям. Проте за неї залюбки це зробила найнята для «шоу» публіка. 

"В рамках наявних кримінальних проваджень планується проведення допитів організаторів фейкового з’їзду «блогерів» для документування протиправної діяльності спецслужб РФ", – підсумували у СБУ.

Нагадаємо, 15 вересня працівники Служби безпеки України у взаємодії з Нацполіцією попередили у Києві спробу проведення антиукраїнської акції, організованої на замовлення Кремля. Правоохоронці встановили, що російські спецслужби запланували проведення фейкової акції протесту від імені так званих «Зборів матерів учасників АТО». Псевдозахід ініціювали та профінансували підконтрольні спецслужбам РФ особи, які переховуються від українського правосуддя на території Росії.