Холодницький відкрив шість проваджень після інциденту між працівниками НАБУ і САП

20 Вересня 2018, 16:53

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що порушив шість кримінальних проваджень після інциденту, який стався між працівниками Національного антикорупційного бюро і САП. Про це він у четвер, 20 вересня, повідомив у коментарі "Укрінформу".

 

"Порушив шість проваджень. Матеріали передано за підслідністю в Нацполіцію і СБУ", – заявив Холодницький.

 

Водночас він не уточнив, за якими саме фактами порушені провадження.

 

Крім того, глава САП додав, що після інциденту з працівниками НАБУ його "водій і охоронець перебувають у лікарні на стаціонарі".

 

Раніше Холодницький повідомив, що проситиме очільників Нацполіції та СБУ порушити щодо працівників НАБУ чотири провадження: за фактом встановлення засобів прослуховування, за фактом ДТП, за фактом викрадення автомобіля та за фактом застосування фізичної сили до водія САП.

 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 19 вересня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за встановлення прослуховуючих пристроїв у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. 

 

Згодом Ситник заперечив встановлення апаратури для прослуховування в приміщеннях Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Поліція Києва порушила кримінальне провадження за фактом конфлікту між працівниками НАБУ і САП. Слідчий Шевченківського райуправління на підставі зібраних матеріалів про перевищення влади і застосуванні насильства до працівників Генеральної прокуратури вніс відомості в ЄРДР за ч. 2 ст. 365. Пізніше прокуратура Києва передала Службі безпеки України в Києві та Київській області для здійснення подальшого досудового розслідування матеріали кримінального провадження щодо подій біля будівлі САП.