“Розбазарювання держкоштів”. У США розкритикували відправку бомбардувальників РФ до Венесуели

11 Грудня 2018, 08:52

Державний департамент та Міністерство оборони США різко відреагували на відправку Росією своїх бомбардувальників до Венесуели. Про це 10 грудня повідомили у відомствах.

 

Зокрема, глава американського зовнішньополітичного відомства Майк Помпео наголосив, що корумповані уряди РФ і Венесуели займаються "розбазарюванням державних коштів", поки їхні народи страждають.

 

"Росія відправила бомбардувальники через півсвіту до Венесуели. Народам Росії і Венесуели варто бачити це так, як воно є: два корумпованих уряди розбазарюють державні кошти і пригнічують свободу і незалежність поки їх люди страждають", – написав він у Twitter.

 

Водночас представник Пентагону полковник Роб Меннінг відзначив, коли США відправляють цивільному населенню Венесуели гуманітарну допомогу, Росія відправляє військові літаки.

 

"Порівняйте це з Росією, чий підхід до рукотворної катастрофи в Венесуелі полягає у відправці стратегічних бомбардувальників замість гуманітарної допомоги", – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони США.

 

Меннінг підкреслив, що уряд Венесуели має зосередитися на наданні гуманітарної підтримки і допомоги, щоб зменшити страждання свого народу.

 

Крім того, у Пентагоні зазначили, що лікарі на борту шпитального корабля  USNS Comfort надали медичну допомогу понад 20 тисячам цивільних осіб і провели понад 600 операцій в декількох країнах Центральної і Південної Америки.

 

"Це медична допомога, до якої цивільні особи інакше не мали б доступу", – заявив Меннінг.

 

Також він додав, що криза у Венесуелі може бути вирішена тільки шляхом відновлення демократичного уряду, верховенства права і поваги основних прав і свобод людини.

 

Нагадаємо, 20 травня речниця Державного департаменту США Хізер Науерт назвала вибори в Венесуелі нелегітимними. 

 

Крім того, за даними ЗМІ, Росія кредитує владу Венесуели, щоб врятувати від банкрутства державу, яку очолює Ніколасом Мадуро. В обмін Москва отримає доступ до найбагатших венесуельських родовищ нафти.